iron curtain

The Iron Curtain Project

De komende jaren werk ik met mijn journalistencollectief Bureau Boven aan het Iron Curtain Project. Een multimediaal verhalenproject waarmee we onderzoeken hoe de vlag er, vijfentwintig jaar na de val van de muur, in Europa bijhangt. 

Ruim twee decennia geleden viel de muur, overal in Oost-Europa braken revoluties uit. Nu zou de hele wereld vrij, democratisch, liberaal en gelukkig worden. Wat is er vandaag de dag over van dat optimisme?

Dat onderzoeken we met dit internationale verhalenproject, in film, tekst en audioverhalen. En we organiseren evenementen (denk aan pop-up musea, interview- en filmworkshops theater- en filmprogramma’s) in onder meer Duitsland, Estland, Nederland, Hongarije, Polen, Roemenië en Tsjechië. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt bijven.

Eind 2016 is ons I’m So Angry (I made a Sign) museum begonnen met haar reis door Europa. Met persoonlijke verhalen over legendarische protesten, en onderzoek naar waar Europeanen vandaag de dag de straat voor op willen gaan.