Radio

Nooit Meer Slapen (VPRO)

Sinds begin 2017 werk ik als researcher voor Nooit Meer Slapen, het VPRO-radioprogramma over kunst en cultuur op Radio 1.

lees verder...

The Iron Curtain Project

De komende jaren werk ik met mijn journalistencollectief Bureau Boven aan het Iron Curtain Project. Een multimediaal verhalenproject waarmee we onderzoeken hoe de vlag er, vijfentwintig jaar na de val van de muur, in Europa bijhangt. 

lees verder...

Een Groot Liefdesverhaal

In Een Groot Liefdesverhaal vertellen bijna 30 Nederlanders van jong tot oud over hun liefdesleven. Samen zijn die verhalen tot één groot gezamenlijk liefdesverhaal gesmeed.

lees verder...

VPRO’s Woord

Sinds 1 januari 2016 werk ik als vaste redacteur en samensteller bij VPRO’s Woord. Voor Woord luister ik naar goede verhalende radio van alle tijden, en selecteer de mooiste verhalen voor het online platform woord.nl, de uitzending op radio 1 (vrijdagnacht 02.00-07.00 uur), en de podcasts. Beeld: Wendy van Santen

lees verder...

RADIO NOORD: 2040

Bureau Boven presenteert ’2040′, een talkshow over de toekomst, live vanuit het Paviljoen van de Tolhuistuin.

lees verder...

Op een platte boerenkar

Henk Eleveld bracht als boerenjongen met zijn paard en wagen Joden van het station in Hooghalen naar Kamp Westerbork, hij ‘wist niet beter’. Maar toen een Joodse vrouw van zijn kar sprong en in de bosjes beviel van een baby, vond hij de situatie wel heel eigenaardig worden.

lees verder...

WesterborkLuisterpad

In 2012 en 2013 werk ik als researcher en interviewer voor Hummel en de Boer aan het WesterborkLuisterpad: zestig audioverhalen langs een wandelroute van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar Kamp Westerbork.

lees verder...